Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Extension training Biodanza in nature with Unni Heim and Norsk Biodanzaskole Oslo

Fra 30. juni 2023
til 3. juli 2023

Norsk Biodanzaskole inviterer til treningen i ekstensjonen

Biodanza i naturen

Tilrettelagt for biodanza-lærere, biodanza-lærere under veiledning og de som har deltatt i metodedelen ved biodanzaskolen. Lærer for ekstensjonen er Unni Heim

Oslo
30. juni 2023 klokken 18:30 til
3. juli 2023 klokken 14:30
Max 20 deltakere.

Vi er natur. Naturen er oss. Vi er alle gjensidig forbundet med hverandre; mennesker, dyr, planter, vinden, moder jord og stjernene.

Rolando Toro, skaperen av Biodanza, så at mange mennesker i dag har mistet forbindelsen med naturen.

Av denne grunn opprettet han utvidelsen (ekstensjonen) "Biodanza i Naturen".

"Jeg har laget utvidelsen «Biodanza i naturen» med mål om å styrke opplevelsen av den opprinnelige forbindelsen mellom menneskeheten og naturen gjennom spesifikke vivencielle opplevelser." (Rolando Toro).

Selv tok jeg denne ekstensjonen for mange år siden, og den ble overført til meg på en veldig nedstrippet og enkel måte. Nesten hele treningen var uten stimuli fra et lydanlegg.

Opp igjennom årene har jeg undervist biodanza i naturen på ulike måter: i total stillhet, med musikk, med stemme, med leire, med tegning, invitert inn den ville og primitive siden, og bygget bro mellom biodanza og neo-sjamanisme mm. Jeg har ledet dette arbeidet som bynære sesjoner, som lengere retreater i fjellet i Norge, samt langhelg med biodanza i naturen på The African Encounter i Syd-Afrika med 100 deltakere, samt ledet treningen Biodanza i naturen for biodanza-lærerne i Syd-Afrika. 

Treningen i sommer vil bli gitt med fokus på enkelhet (på samme måte som det ble gitt til meg). Jeg vil gjerne at vi skal få opplevelsen av hva naturen gjør med oss når vi skrur ned tempo, når vi fjerner alt "ekstrautstyret", når vi fjerner teknologi. Og jeg opplever at det er viktig å selv ha hatt slike opplevelser, selv om en man nødvendigvis ikke alltid underviser på den måten senere.

Jeg håper dette vil gi deg en erfaring som bidrar i din egen vekst og ekspansjon av bevissthet, samt gi deg innspill til å undervise i og med naturen for ulike typer grupper og i ulike settinger.

Jeg er lidenskapelig opptatt av dette emnet. Og jeg føler at det har stor verdi for enhver biodanza-lærer å utvikle denne siden av oss selv, og hele vår egen adskillelse fra naturen, samt å kunne videreføre dette til andre.

 

Treningens innhold: 

Treningen har hovedfokus på vivencielle erfaringer. Og det blir også en del teori.

De teoretiske temaene er:

Metodologi for biodaza i naturen
- Øvelser som er spesifikt laget for «Biodanza i Naturen»
Øvelser fra de opprinnelige katalogene som egner seg i naturen
Metodologi for progressivitet
Praktiske hensyn og tips
Grenseoppganger til andre ekstensjoner i biodanza
mm

 

Dere får fire dokumenter:

- Det opprinnelige dokumentet som tilhører ekstensjonen (Engelsk)
- Et tilleggsdokument skrevet at Unni Heim (Engelsk)
- Et tilleggsdokument skrevet at Monica Turco (Fransk. Engelsk oversettelse blir gitt senere til dere som er med).
- Et dokument med alle vivenciaene vi har gjort i løpet av treningen (Engelsk)

Hvor skal treningen være?

Det kan være fint å reise til et retreat-senter i naturen over flere dager når en skal erfare biodanza i naturen. Men når det er sagt, så brenner jeg for å bygge broer. De fleste av oss bor i byer, og mange av våre sesjoner kommer til å være i vårt nabolag. Naturen er overalt. I tillegg så er det kostbart å bo på hoteller/kurssteder i naturen i Norge.

Jeg har derfor valg en by-utgave av ekstensjonen i år.

Treningen finner sted i ulike deler av Oslo:
- Fredag kveld i Bygdøy skogen
- Lørdag & søndag på Nesodden på Monola senter arrangert av Anne B. Solli
- Søndag i Østmarka eller annet sted
 
Deltakerne må regne med noe "gåing" i naturen, da noen sesjoner finner sted dypere inn i skogen eller ved sjøen. 
I Oslo kan vi ha all slags vær på denne tiden av året. Hver og en av oss må selv tilrettelegge med klær og utstyr sånn at vi kan være ute det meste av tiden disse dagene.

Det er med andre ord en opplevelse der hver og en av oss selv bygger bro med reiser og hvor vi velger å sove (hjemme hos oss selv eller hos en kollega eller til og med i telt på Nesodden hos Anne (mer om det siste alternativet lengere ned i teksten)).

 

Klokkeslett:

Som dere ser så er bare start- og slutt-tid for hele ekstensjonen oppgitt. Dette er fordi vi ikke kommer til å gi dere slutt-tid for den enkelte kveld. Det er en invitasjon til å flyte inn i det tidløse og ikke følge klokka. Det anbefales derfor at du ikke gjør andre avtaler disse dagene. Lørdag eller søndag vil vi også ha lang-dag ute på nesodden med kveldssesjon og felles varmt måltid.

 

Pris:

Kr 3750 som inkludert et varmt suppe-måltid søndag ettermiddag på Nesodden, samt nøtter, te og kaffe lørdag og søndag.
Påmelding skjer ved betaling av depositum på kr 500. Bruk skjemaet på siden her.
Restbeløpet må betales senest 27. juni. Lenke for dette sendes etter påmelding.  

NB: maks 20 deltakere!

Dersom denne gruppa blir fullbooket, og det er flere som ønsker å ta ekstensjonen i år, så setter jeg opp en mini-gruppe til for maks 5 deltakere 31. juli-3. august i Oslo (Bygdøy og Østmarka). Samme pris. Samme materiell. Samme type vivencias. Dere må regne med noe mere «gåing» på denne runden. Ta kontakt dersom du ønsker å være med på denne mini-gruppen i stedet. I tillegg underviser jeg denne ekstensjonen i Madrid 13-16 juli i år. Denne opplevelsen blir litt annerledes pga stedet og størrelsen på gruppen. Her kommer vi også til å bruke noe musikk fra lydanlegg.     

 

Overnatting:

Du velger selv hva som passer deg best:

- Sov hjemme hos deg selv og ta buss/bil til lokasjonene hver dag
- Sov hjemme hos en kollega ta buss/bil til de enkelte lokasjonene hver dag
- Sov på hotell og ta buss/bil til de enkelte lokasjonene hver dag
- Sove i telt/hengekøye*
*Det er mulig å sove i telt/hengekøye ute på Nesodden i skogen utenfor Annes senter. Hun har tilrettelagt utedo, samt tilgang til vann og utevask. Det er mulig å ta båten ut dit allerede fredag kveld etter sesjonen ute på Bygdøy. Eller du kan sove i telt en eller to netter. Prisen for å sove der og bruke hennes utendørs fasiliteter er k 150 pr natt. Ta direkte kontakt med Anne dersom du ønsker dette (connect@monola.no)

 

Om læreren Unni Heim:

Jeg vokste opp midt i spektakulær natur på toppen av verden, nord for polarsirkelen. Aurora Borealis var naboen min om vinteren, og midnattssolen var en følgesvenn hele sommeren.

Jeg var en del av fjellene og havet; Jeg kunne kjenne vinden og høre fuglene. Naturen var en så nær del av alt jeg visste.

Og jeg trodde det var slik livet var for alle.

I oppveksten fant jeg ut at dette ikke er tilfelle, og mange mennesker har mistet kontakten med naturen.

Og for å være ærlig, så hadde jeg også mistet kontakten med naturen for noen år siden. Jeg mistet forbindelsen med min egen natur, så vel som naturen rundt meg.

Heldigvis har dette båndet blitt helbredet. Jeg lever igjen min menneskelige natur mer organisk. Og trærne, blomstene, fjellene, dyrene, vinden, vannet er igjen en del av meg; de er som organer i kroppen min, eller jeg er organer av dem.

Jeg har et dypt ønske om å skape et rom der folk kan hele denne forbindelsen. Og jeg har også et ønske om å videreformidle dette arbeidet til biodanza-lærere sånn at flere av oss kan bidra med biodanza i naturen. Sammen kan vi åpne dører for tusenvis av mennesker…og naturen.

I 2017 fikk jeg tillatelse til å undervise lærerutdannelsen i ekstensjonen Biodanza i naturen. Nå deler jeg med dere.  

PåmeldingBilletter

Dep biodanza in nature skole: 500 krDel denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn