Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Spørsmål og svar

På denne siden vil du finne svar på noen av de vanligste spørsmålene rundt Biodanza. Dersom du lurer på andre ting kan du sende en e-post til unni@biodanza.no eller snakke med meg før eller etter en Biodanza-time.

bilde

Må jeg ta med meg noe?

Ta gjerne med en flaske vann slik at du har drikke underveis.

Hva har jeg på meg?

Dans i noe du føler deg komfortabel i. Noen har på treningstøy, andre har skjørt, og noen kommer rett fra jobb i jobbtøy. Dersom du har mulighet for å ha på ”lag-på-lag” kan det være bra. Da kan du regulere etter eget behov.

Vi danser uten sko og helst også uten sokker. Dersom du har spesielle behov for å ha på fottøy er det helt i orden. Dette må i så fall være lette sko slik at du ikke skader andre. Det kan også bli glatt med sokker så bruk eventuelt noen som ikke er glatte.

Hvilken Biodanza-gruppe skal jeg velge?

Vi anbefaler at alle starter i en begynnergruppe. For noen holder det å være med i en slik gruppe i en kortere periode, men for de fleste er det viktig for prosessen at en tar seg god tid, og ikke starter på videregående gruppe før en føler seg helt klar for det.

Kan jeg starte midt i semesteret?

Det aller beste er om du starter på begynnelsen av et semester. Nye deltakere blir også tatt inn på spesifikke datoer i løpet av semesteret.

Sjekk alltid kalenderen på vår nettside (www.biodanza.no) for informasjon dersom du er ny. Dersom timen er lukket eller det er andre spesielle krav for denne sesjonen, vil dette bli annonsert der.

Må jeg snakke?

Ingen deltagere snakker under dansen. Som deltager trenger du bare å være.

Før dansen starter hender det at vi inviterer til prat i plenum. Dette er også frivillig. Men for at gruppen skal fungere best mulig ønsker vi at deltakerene i allefall kan presentere seg for hverandre med fornavn.

Du velger selv hvor mye du vil snakke med andre før eller etter sesjonen. Noen er slitne og foretrekker å legge seg litt eller lukke øynene, mens andre snakker med hverandre. Bare du vet hva du trenger og det er helt OK!

Er jeg for gammel/ung?

I gruppene deltar kvinner og menn i alle aldre. De yngste som har danset Biodanza med oss har vært rundt 20 år. De eldste har vært rundt 75 år.

Må jeg være uthvilt for å komme?

Nei. Du kan komme selv om du er sliten. De fleste opplever at de har mer energi når de går enn da de kom. Dersom det kommer partier i dansen hvor du heller vil legge deg ned, kan du gjøre det. Det er bestandig lagt inn tid til harmonisering og hvile.

Jeg kan ikke danse. Kan jeg komme likevel?

Det er ingen trinn som skal læres i Biodanza, og man trenger heller ingen forkunnskaper i dans. Alt du trenger er et ønske om å åpne deg for øyeblikket.

Kan jeg gå på Biodanza flere timer i uka?

Ja, du kan komme så ofte du vil. Lytt til din egen kropp og kjenn etter hva som er godt for deg.

Jeg har en sykdom og må være forsiktig. Kan jeg komme da?

I Biodanza har vi 100% respekt for kroppens eget reguleringssystem. Vi utsetter ikke kroppen for påkjenninger den ikke har godt av. Det vil alltid være deltagere som trenger mindre aktivitet enn andre. Det er helt naturlig at hver enkelt regulerer ut i fra hva han/hun har behov  for.

Dersom du er i tvil om Biodanza er forenelig med den situasjonen du er oppe i, eller om tidspunktet er rett, kan du ringe eller sende e-post til lærer Unni for å søke råd. Det kan også være bra for læreren å vite om du har spesielle behov.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn